fbpx

Miben más egy lakóautós nyaralás, mint egy szálloda?

A modern lakóautók már közelebb állnak egy szállodai szobához, mint a régi NDK-s lakókocsikhoz, de azért sokban különböznek is a hotelektől – lássuk, miben.

Ma már sokan más alternatívát keresnek a szállodai szobák vagy apartmanok helyett, és egyre több családban, baráti társaságnál jönnek képbe a lakóautók. De vajon mennyivel másabb lakóautóval nyaralni, mint hotelben? Összeszedtük az alapinfókat, hátha tudunk segíteni a választásban.

Lakóautós nyaralás vs. szálloda: 5+1 fő különbség

1. Egy helyben töltött pihenés vagy mozgó szálláshely: Ha hotelszobát veszel ki valahol, valószínű, hogy egy helyen szeretnél nyaralni, onnan legfeljebb reggeltől estig mozdulnál ki, kis távolságra. Ha viszont lakóautót bérelsz, nem kell egy helyen töltened a nyaralást, a szállásod viszont így is ugyanaz marad.

2. A kényelem kérdése: Egy négy-ötcsillagos szálloda szuperkényelmes szobákat kínál, de egy lakóautó is nagyon kényelmes lehet. Azzal a különbséggel, hogy nincs személyzet, sem szobaszervíz. A menüt és az étkezések időpontját viszont Te választhatod meg, és a bőröndöket sem kell ki-be pakolni, hiszen mindig cuccod végig veled lehet.

3. Természetközeliség: Míg egy szállodai szobából hosszú percekig tarthat elérni a vízpartot vagy a legközelebbi parkot, a lakóautózás közelebb hozza a természetet.

kalandauto miben mas a lakoautos nyaralas blog

4. A felfedezés szabadsága: Egy szállodai nyaralással szemben a lakóautózás szabadabb és kalandosabb lehet. Több helyre eljuthatsz, előnyben részesítheted a spontán ötleteket, és a helyi közösséggel, szokásokkal is jobban meg tudsz ismerkedni. Már persze, ha akarsz.

5. Az alkalmazkodás kérdése: A több száz főnek szállást adó hotelekben nyilván alkalmazkodni kell az étkezések időpontjához, a wellness részleg nyitva tartásához, tekintettel kell lenni a szomszédokra, és nem árt, ha azon se bosszantjuk fel magunkat, ha az alkalmazottakkal alig értünk szót, közös nyelv híján. A lakóautós utazásokon viszont csak a családhoz vagy a barátokhoz kell alkalmazkodni, idegenekhez nem, vagy csak minimálisan.

+1: Az árak: Bár sokan úgy gondolják, egy apartman vagy egy olcsóbb szálloda kedvezőbb áron jöhet ki, mint egy modern lakóautó bérlése, de ez egyáltalán nem biztos: attól is függ, mire van igényetek, mit szeretnétek.

Érdemes minden tényezőt mérlegelni, informálódni – velünk is vegyétek fel a kapcsolatot bátran, szívesen segítünk infókkal, árakkal –, és csak utána dönteni, hogy Neked, Nektek milyen típusú nyaralás lenne a legjobb választás.