fbpx

Tavak és hegyek

Észak-Olaszország rejtett kincsei

Merülj el Észak-Olaszország és az Alpok varázslatos tájaiban ezen 8 napos utazáson! Csodáld meg a festői Bled szépségeit, barangolj Velence romantikus utcáin és élvezd Sirmione tóparti báját. Ismerd meg Arco városát a Garda-Tó északi partján, majd gyönyörködj a Lago di Dobbiaco lenyűgöző természeti csodáiban a Dolomitok északi részénél. Egy különleges utazás élménye vár rád!

bled lakoauto berles

1. NAP

Bled, az Alpesi gyöngyszem

A Bledi tó Szlovénia egyik ikonikus természeti csodája, melyet az Alpok lankái és a festői bledi kastély ölel körül. A tó közepén található sziget, ahol egy bájos templom áll, méltósággal és nyugodtsággal tölti el a látogatókat. A tó körüli sétával és hajókirándulásokkal a bledi tó egy emlékezetes és idilli hely az egész család számára.

Szállás: Bled Rv Park, Camping Bled, River Camp
Távolság: Budapest – Bled, 515 km
Utazással töltött idő: ~6 óra

2. NAP

Velence, a kultúra és művészet otthona

Velence, az olasz művészet és kultúra mély gyökereivel büszkélkedő város. A Dózse-palota és a Szent Márk-bazilika lenyűgöző műemlékei vonzzák az idelátogatókat. A város történelmi szépségei és lenyűgöző művészeti kincsei teszik azt a világ egyik legkedveltebb úti céljává. A kempingből közvetlen hajójárat indul a belvárosba.

Szállás: Camping Fusina
Távolság: Bled – Velence, 291 km
Utazással töltött idő: ~3,5 óra

Lakóautó bérlés, Velence utazás
Lakóautós utazás Sirmioneba, lakóautó bérléssel

3. NAP

Sirmione: a Garda-tó ékköve

Sirmione, az olasz történelem egyik kincse, a Garda-tó egyik gyöngyszeme. Az óváros központjában található Rocca Scaligera vár és a Római Villa romjai tanúskodnak a város gazdag múltjáról. A sziklás tópart és az idilli kis utcák a pihenést és az elmerülést kínálják az olasz történelem és természet szépségeiben.

Szállás: Camping Sirmione
Távolság: Velence – Sirmione, 155 km
Utazással töltött idő: ~2 óra

4. NAP

Limone és Arco

Limone sul Garda (Limone): Az időtlenség otthona, mely a tó és hegyek találkozásánál fekszik. A halászközösségtől a turizmusig, gazdag hagyományokkal.

Arco: Aktív életstílus a hegyek között, hegymászás és hegymászók paradicsoma. A romantikus séták és a természet csodáinak felfedezése.

Szállás: Arco Zoo Camp
Távolság: Sirmione – Limone – Arco, 80 km
Utazással töltött idő: ~2 óra

Lakóautó bérlés. Arco és Limone
Lakóautó bérlés Észak-olaszországi utazás, Lago di Dobbiaco

5. NAP

Dobbiaco Tava: édenkert az Alpokban

A Lago di Dobbiaco egy olyan gyöngyszem az Alpok ölelésében, amely a természet varázslatát tárja az utazók elé. Ez a festői tó az évszázadok során alkotott csodás terep része. A kristálytiszta víz, a magas hegyek és a zöldellő fák alkotta környezet azonnal magával ragadja az idelátogatókat. Vonzó, nyugodt, és lenyűgöző – ez a tó mindent kínál, amire egy pihenni vágyónak szüksége lehet az Alpok ölében.

Szállás: Camping Toblacher See
Távolság: Arco – Lago di Dobbiaco, 191 km
Utazással töltött idő: ~3 óra

6. NAP

Klagenfurt és a Bűbájos Wörthi-tó

A Wörthi-tó, Ausztria egyik legnépszerűbb üdülőhelye, ahol a kristálytiszta kék vizű tó és az alpesi táj lenyűgöző kombinációt alkot. Klagenfurt, a tó déli partján fekvő város, kulturális és történelmi központja a régióban. A város híres a Minimundusról, egy miniatűr világokat bemutató parkról, és a Neuer Platz központi teréről, ahol a Lindwurm szobor található. 

Szállás:Camping Klagenfurt
Távolság: Lago di Dobbiaco – Wörti-tó, 450 km
Utazással töltött idő: ~5,5 óra

Klagenfurt utazás lakóautóval. lakóautóbérlés.
budapest lakoauto berles

7. NAP

Hazautazás Budapestre

A hetedik napra elérkezünk az utazás végéhez, és búcsút veszünk Ausztriától. A mai nap a hazautazásról szól, és mivel hosszú az út, fontos, hogy időnként megálljunk pihenni. Amíg elkészül az ebéd és egy frissítő kávé, addig a sofőr is megpihenhet egy kicsit a kényelmes hátsó ágyakban. Utazzatok biztonságosan és élvezzétek az utazás utolsó pillanatait!

Távolság: Wörti-tó – Budapest, 471 km
Utazással töltött idő: ~6 óra

Belevágnál a kalandba?

Kérj árajánlatot és ellenőrizd, hogy elérhető-e az autónk!

Kalandautó blog

Használt lakóautó vásárlás

Használt lakóautó vásárlás

A lakóautós utazás különleges életformát kínál, ami egyesek szerint kényelmetlen, mások szerint összehasonlíthatatlan élményt nyújt. Mindkét félnek igaza van: a választás attól függ, hogy milyen...

Bővebben
Mit vigyünk magunkkal?

Mit érdemes vinni egy lakóautós utazásra?

A lakóautós nyaralás egyre népszerűbb, hiszen szabadságot és rugalmasságot kínál az utazóknak. Azonban ahhoz, hogy a kirándulásunk igazán élvezetes legyen, fontos előre gondoskodni a szükséges...

Bővebben
lakoautos nyaralas 1

Mennyit fogyaszt egy lakóautó?

Amikor lakóautó bérlésre kerül sor, sokan felteszik a kérdést: „Mennyit fogyaszt egy lakóautó?” A válasz nem egyszerű, mivel több tényezőtől függ, amelyek közül néhány jelentősebben...

Bővebben

Nézd, hová jutottak el

a barátaink, ügyfeleink a Kalandautóval!