fbpx

Plitvicei-tavak

Vízesések és tavak birodalma

A Plitvicei-tavak Horvátország egyik legkáprázatosabb természeti csodája, amely a UNESCO Világörökség részét képezi. Ez a varázslatos hely egy sorozatból áll, több mint tizenhat gyönyörű tóból, amelyek egymásba folyó kaskádokon keresztül kapcsolódnak össze, létrehozva egy lélegzetelállító vízi világot. A kristálytiszta vízű tavak különböző színekben pompáznak, az égszínkéktől a smaragdzöldig, melyeket dús, zöld erdők vesznek körül. A park területén számos ösvény és fa járda vezet keresztül, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy közelről csodálhassák meg a vízeséseket, a tavakat és a környező természeti szépségeket.

Camping plitvice lakoauto berles

1. NAP

Indulás Budapestről

Kezdődjön az utazás! Indulj el Budapestről délután, hogy elkezdhess egy felejthetetlen kalandot. Az út a Plitvicei-tavakig körülbelül 6 órát vesz igénybe, így este vagy éjszakai érkezés várható.

Válaszd a Plitvice Holiday Resortot vagy a Camping Plitvicét az éjszakai pihenéshez. Fontos, hogy előre foglalj helyet a lakóautónak, mivel a környék népszerű úti cél.

2. NAP

A Plitvicei-tavak felfedezése

Merülj el a Plitvicei Nemzeti Park varázslatos világában, és töltsd a napot a felső tavak és a hozzájuk tartozó vízesések felfedezésével. A 12 tóból álló felső tórendszer, mint például a Prošćansko és a Veliko tó, valamint a látványos Labudovac vízesés, garantáltan lenyűgöznek.

Ne felejtsd el előre megvásárolni a belépőjegyeket online, hogy zökkenőmentesen élvezhesd a látogatást.

plitvice felso tavak lakoauto berles
Lakóautó bérlés a plitvicei tavakhoz

3. NAP

A Nagy-rét és az alsó tavak

Fedezd fel az alsó tórendszert, amely a Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac és Novakovića Brod tavakból áll, és gyönyörködj a mészkő kanyonban elhelyezkedő természeti szépségekben. A séta csúcspontja a Nagy vízesés, Horvátország legmagasabb vízesése, melynek magassága 78 méter. Ez a különleges vízesés azért egyedi, mert a meredek mészkő sziklafalból zúdul alá, eltérően a többi, tavak közötti szintkülönbségből eredő vízeséstől.

Indulj vissza Budapest felé délután, hogy elegendő időd legyen a hazautazásra. Útközben megállhatsz egy éjszakára Horvátországban vagy Magyarországon, hogy felfrissülj a következő napra.

4. NAP

Hazautazás Budapestre

Indulás a megállóhelyről korán reggel, hogy biztosíthasd a kora délelőtti érkezést Budapestre.

Ez az utazási terv lehetővé teszi, hogy maximálisan kihasználhasd az idődet a Plitvicei-tavaknál, miközben kényelmesen utazol a lakóautóval. Ha előre megváltod a belépőket és lefoglalod a kempinghelyeket, akkor emlékezetes és zökkenőmentes lesz az utad.

Hazautazás lakóautóval

Még több kép a Plitvicei tavakról

Belevágnál a kalandba?

Kérj árajánlatot és ellenőrizd, hogy elérhető-e az autónk!

Kalandautó blog

Használt lakóautó vásárlás

Használt lakóautó vásárlás

A lakóautós utazás különleges életformát kínál, ami egyesek szerint kényelmetlen, mások szerint összehasonlíthatatlan élményt nyújt. Mindkét félnek igaza van: a választás attól függ, hogy milyen...

Bővebben
Mit vigyünk magunkkal?

Mit érdemes vinni egy lakóautós utazásra?

A lakóautós nyaralás egyre népszerűbb, hiszen szabadságot és rugalmasságot kínál az utazóknak. Azonban ahhoz, hogy a kirándulásunk igazán élvezetes legyen, fontos előre gondoskodni a szükséges...

Bővebben
lakoautos nyaralas 1

Mennyit fogyaszt egy lakóautó?

Amikor lakóautó bérlésre kerül sor, sokan felteszik a kérdést: „Mennyit fogyaszt egy lakóautó?” A válasz nem egyszerű, mivel több tényezőtől függ, amelyek közül néhány jelentősebben...

Bővebben

Nézd, hová jutottak el

a barátaink, ügyfeleink a Kalandautóval!