fbpx

Winnetou Ösvényein

Ahol a természet csodái és a filmek legendái életre kelnek

Ez a hat napos utazás egy felejthetetlen kaland Horvátország lenyűgöző tájain, amely során a Plitvicei-tavaktól kezdve, a Paklenica Nemzeti Parkon át, a Zrmanja kanyon vadregényes vizeiig, végül a Krka Nemzeti Park csodálatos vízeséseiig kalauzolja az utazókat. A kaland során nem csak a természet szépségében gyönyörködhetünk, de megérint minket Karl May Winnetou történeteinek varázsa is, amelyek ezen helyszíneken elevenednek meg.

Camping plitvice lakoauto berles

1. NAP

Indulás Budapestről

A késő délutáni órákban vágunk neki az útnak Budapesttől, hogy elérjük az első célpontunkat, a mesés Plitvicei-tavakat. A távolság Budapest és a Plitvicei-tavak között körülbelül 6 óra.

A Camping Plitvice lesz az első éjszakánk helyszíne. A kemping választása nem véletlen, hiszen lehetőséget ad arra, hogy már az első perctől kezdve közel kerüljünk a látnivalókhoz, és maximálisan kihasználjuk az időnket a parkban. A környéken számos más kemping is található, amelyek mindegyike különleges élményt ígér, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb szállást.

2. NAP

A Plitvicei-tavak

Az utazásunk első napján a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkba látogatunk, amely Karl May népszerű Winnetou filmjeinek egyik forgatási helyszíne volt. A park páratlan szépségű tájai, kristálytiszta vizei és látványos vízesései tökéletes hátteret nyújtottak a filmek kalandos jeleneteihez.

Az előzetes online regisztráció és jegyvásárlás után felfedezzük a parkot, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. 

Lakóautós túraútvonal Plitvice
paklenica winnetou

3. NAP

Paklenica Nemzeti Park

A harmadik napot a Zadartól mindössze 30 km-re fekvő Paklenica Nemzeti Parkban töltjük. Ez a park a természetjárók és a filmkészítők számára is kedvelt helyszín, különösen a Winnetou filmek forgatási helyszíneként ismert.

A park vadregényes tájai nem csupán a kalandkeresők fantáziáját mozgatják meg, de a nemzetközi elismerések sorát is maguknak tudhatják, többek között az UNESCO világörökségi listájára is felkerültek.

4. NAP

Zrmanja Kanyon

Ezt a napot a Zrmanja kanyonban töltjük, amely nem csak természeti szépségével, hanem történelmi jelentőségével is kiemelkedik, mint Karl May regényeinek és a Winnetou filmeknek egyik kulcs helyszíne. A folyó türkizzöld vize és a kanyon vadregényes tájai a Velebit Természetvédelmi Park részeként Európa egyik legszebb karsztvidékét alkotják.

A nyári hónapokban Novigradból induló hajókirándulás kínálja a legjobb lehetőséget a kanyon és a folyó felfedezésére.

zrmanja kanyon
krka 1

5. NAP

Krka Nemzeti Park

Az utolsó előtti napunk a Krka Nemzeti Parkban zajlik, ahol a Krka folyó és annak vízesései, mint például a híres Skradinski buk, a fő látványosságok. Ez a nemzeti park gyalogosan és kerékpárral is elérhető, egy közel két kilométeres útvonalon keresztül, amely a park élővilágának és tájainak csodálatos bemutatója.

A Krka folyó és környéke nem csak a természet szépsége miatt különleges, hanem mert itt is forgatták a Winnetou filmeket, így a parkban töltött idő lehetőséget ad a történelmi filmhelyszínek felfedezésére.

A hazafelé vezető útra való tekintettel, javasolt a visszaindulást már a délutáni vagy kora esti órákban megkezdeni.

6. NAP

Hazautazás

A kalandokban gazdag utazásunk utolsó napja hajnalban kezdődik, amikor is korán útra kelünk, hogy biztosítsuk az időbeni visszaérkezést a lakóautó leadási pontjára.

Az éjszakát az autópálya egyik parkolójában töltöttük, hogy minél közelebb legyünk a célhoz, és ezzel csökkentsük a reggeli utazás terheit.

Lakóautó bérlés, utazás, nyaralás

Még több kép a kalandról

Belevágnál a kalandba?

Kérj árajánlatot és ellenőrizd, hogy elérhető-e az autónk!

Kalandautó blog

Használt lakóautó vásárlás

Használt lakóautó vásárlás

A lakóautós utazás különleges életformát kínál, ami egyesek szerint kényelmetlen, mások szerint összehasonlíthatatlan élményt nyújt. Mindkét félnek igaza van: a választás attól függ, hogy milyen...

Bővebben
Mit vigyünk magunkkal?

Mit érdemes vinni egy lakóautós utazásra?

A lakóautós nyaralás egyre népszerűbb, hiszen szabadságot és rugalmasságot kínál az utazóknak. Azonban ahhoz, hogy a kirándulásunk igazán élvezetes legyen, fontos előre gondoskodni a szükséges...

Bővebben
lakoautos nyaralas 1

Mennyit fogyaszt egy lakóautó?

Amikor lakóautó bérlésre kerül sor, sokan felteszik a kérdést: „Mennyit fogyaszt egy lakóautó?” A válasz nem egyszerű, mivel több tényezőtől függ, amelyek közül néhány jelentősebben...

Bővebben

Nézd, hová jutottak el

a barátaink, ügyfeleink a Kalandautóval!